Русский
viber
Oferta săptămânii
viber
+373 79 080 030
\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n
Cum îţi afectează căldura acoperişul?
20.06.2021
Cum îţi afectează căldura acoperişul?
20.06.2021
Noroc prieteni. Aici Petru, la datorie. Dacă tot a venit vara, azi vreau să vă povestesc care-i treaba cu acoperișul și soarele puternic.

Ne așteaptă o vară toridă, iar acoperișul este expus constant la acțiunea razelor UV, la cadură mare și umiditate ridicată. Și dacă nu prea ai copaci mari în jurul casei, efectele soarelui se pot vedea în câțiva ani. Cum previi acest lucru?

 

Să începem cu razele UV

 

Razele UV pot usca uleiurile din materialul acoperișului, decolorând și deteriorând vopseaua țiglei. Ce faci? Îți pui o umbrelă mare pe acoperiș? Sau mai simplu – alegi o țiglă cu strat de vopsea de minimum 40 de microni. Mai mult de atât, optează pentru vopseaua de tip poliuretan care are o rezistență la decolorare și la zgâriere de două ori mai mare comparativ cu vopselile de tip poliester - cum au peste 80% din țiglele metalice comercializate in Moldova. 

 

Țigla Metalică Veneția este protejată de vopseaua poliuretanica GreenCoat X-matt, produsă în Suedia. Aceasta este recunoscută cea mai performantă vopsea în producția de țiglă metalică. În plus este 100% biologică.

 

 

Umiditatea ridicată și ventilarea acoperișului

 

În timpul verii, acoperișul expus la călduri înalte poate atinge temperaturi de la 65° C pana la 90° C.

Ce se întâmplă în acest caz? Dacă podul tău nu este ventilat corect, acesta acumulează căldură și formează condens. Iar noi știm cât de mult aerul cald și umed dăunează acoperișului. Condensarea sub țigla metalică formează picături de apă care pot duce la putrezirea sipcilor de lemn, pete pe tavan și mucegai. 

 

Să începem cu faptul că țigla metalică Budmat Veneția are o dublă protecție împotriva umidității de 15 microni: un strat de poliester de 10 microni și lac de protecție împotriva umidității de 5 microni.

Un alt factor important este folia anticondens de sub țiglă. Majoritatea foliilor anticondens au o rezistență la temperaturi extreme de până la 70°C. Pe când folia anticondens BDM 125 Standard Plus® are în compoziție aditivi speciali de stabilizare care formează rezistență la razele UV și la temperaturi extreme de până la +120°C. Și să nu uităm de cele trei straturi, cu permeabilitate ridicată la vapori, pentru acoperisurile inclinate ventilate.

 

Ventilarea tiglei metalice este foarte importantă. Elementele de ventilare, sub tigla metalică creează un flux de aer, care va scădea temperatura în mansardă sau pod cu până la 2°C.

 

 

Ploile abundente de vară

 

Lunile de vară sunt din ce în ce mai ploioase în ultimii ani, cu fenomene meteo extreme. Alege un sistem pluvial rezistent și bine configurat pentru acoperișul tău. Tiglele metalice obișnuite au o terminație frontală de 1-3 cm, care împiedică scurgerea fluentă a apei pe acoperiș. Iar apa reținută mai întâi se exfoliază stratul de vopsea, după care apare rugina și învelitoarea va trebui schimbată în maximum 20 ani. Pe când panourile Veneția se instalează și se suprapun prin clipsare, astfel se evită orice risc ca apa să fie reținută pe terminația frontală.

 

După cum ai văzut, un acoperis bun nu se limitează doar la țiglă, ci depinde foarte mult și de  accesoriile profesionale. Țigla Veneția a luat în 2019 medalia de aur la Târgul Internațional Budma, pentru sistemul revoluționar de accesorii 3D. 

 

Poți fi sigur că acoperișul Veneția este  cel mai potrivit pentru verile caniculare care ne așteaptă și va dura mai mult de 30 de ani. 

 

   Contactează-ne si convinge-te singur.
 

   +373 79 050 045

 

   +373 22 42 90 60

 

Share pe Facebook Trimite pe OK Postează pe LinkedIn
Distribuie pe
Tu ce acoperiș îți dorești? Vrei să-ți pregătesc o estimare gratuită a proiectului?

Cu mândrie deservim rezidenții din orice colț al Moldovei

Vreau o estimare