Русский
viber
Oferta săptămânii
viber
+373 79 080 028
Toamna e aici. Ți-ai pregătit acoperișul?
13 octombrie 2021
Toamna e aici. Ți-ai pregătit acoperișul?
13 octombrie 2021
Dacă stai la casă, probabil te-ai obișnuit că toamna vine cu o serie de responsabilități în curte. Iar pentru că acoperișul este cel mai expus element al casei – acesta merită o atenție specială. Ți-am pregătit câteva sfaturi practice și sugestii de întreținere a acoperișului toamna, pentru o durată cât mai lungă de viață.

Începem cu învelitoarea acoperișului. Indiferent din ce material este, aceasta are nevoie de întreținere periodică. Dacă ai grijă să o verifici în fiecare toamnă te vei scuti de reparații și cheltuieli pe viitor. Acum e timpul potrivit să verifici dacă acoperișul nu are fisuri sau găuri care ar putea duce la infiltrații de apă.  Țiglele metalice obișnuite au o terminație frontală de 1-3 cm, care împiedică scurgerea fluentă a apei pe acoperiș. Iar apa reținută face ca rugina sa apară după câteva sezoane de ploi și precipitații. Partea bună este că modulele Veneția se instalează și se suprapun prin clipsare, astfel se evită orice risc ca apa să fie reținută pe terminația frontală.

 

 

Dacă tot vorbim despre ploi, atunci ai nevoie de un sistem pluvial rezistent la cantitățile mari de apă.  Este foarte important să cureți jgheaburile cel puțin de 2 ori pe an – primăvara și toamna, ca să împiedici supraîncărcarea acestora cu frunze, praf si tot ce se adună pe timpul sezonului cald. Astfel o să eviți revărsările de apă în timpul averselor de ploi și vei contribui la rezistența sistemului pluvial în timp. 

 

 

Dacă ești abia la etapa de instalare a acoperișului, îți recomandăm să achiziționezi jgheaburile și burlanele de la același producător de unde ai decis să cumperi țigla. Este important să existe atât o armonie funcțională cât și estetică dintre țigla aleasă și toate elementele componente ale acoperișului. Țigla Veneția beneficiază de un sistem de drenaj Budmat dotat cu jgheaburi PFH, Flamingo și Flamingo Magnelis – concepute din oțel trainic și rezistente la precipitații. 

Și acoperișul trebuie curățat de frunze. Acestea, în timp, încep să se înnegrească, lăsând urme. Unele table sau țigle absorb culorile putrede și cu timpul, prind un aspect neîngrijit. Acest lucru depinde și de nivelul de protecție pe care o are învelitoarea. De exemplu, țigla metalică Veneția este protejată de un strat de Zinc de 275g, care nu absoarbe apa – ceea ce o îi oferă o protecție maximă împotriva mucegaiului și petelor pe acoperiș.

 

 

Unii gospodari vopsesc periodic acoperișul, ca să îi păstreze un aspect îngrijit. Alții doar întrețin culoarea vopselei cu soluții din magazinele specializate. Dacă e să vorbim despre țigla metalică Veneția, aceasta este protejata de vopseaua poliuretanică GreenCoat X-matt, recunoscută drept  cea mai performantă vopsea pe piața țiglelor metalice. Această vopsea este 100 % biologică și e rezistentă la zgâriere și decolorare. 

Întreținerea regulată a acoperișului o să-ți asigure liniște și confort. Și desigur că este mai ieftin și mai ușor să elimini micile defecte regulat decât să investești în reparații costisitoare de durată. Și desigur, fii foarte atent când îți alegi un acoperiș nou, ca să reziste pe bune zeci de anotimpuri la rând. Baftă!

Share pe Facebook Trimite pe OK Postează pe LinkedIn
Distribuie pe
Tu ce acoperiș îți dorești? Vrei să-ți pregătesc o estimare gratuită a proiectului?

Cu mândrie deservim rezidenții din orice colț al Moldovei

Vreau o estimare