Русский
viber
Oferta săptămânii
viber
+373 79 080 030
\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n
Reacoperă casa: 5 lucruri importante de știut când îți renovezi acoperișul vechi
27 iulie 2021
Reacoperă casa: 5 lucruri importante de știut când îți renovezi acoperișul vechi
27 iulie 2021
Gata. Ai decis că este timpul de o schimbare pentru casa ta? Acoperișul e prea vechi, ruginit, sau pur și simplu nu are cel mai estetic aspect? Dacă ai un buget disponibil pentru renovare, îți recomandăm să schimbi acoperișul vechi pe unul nou din țiglă modulară. Uneori, însă, e suficient să reacoperi.

5 lucruri importante de știut înainte de a reacoperi casa

1. Bugetul

 

Cât costă schimbarea unui acoperiș? Acoperișul este o investiție serioasă, de aceea, uneori, este suficient să reacoperi o parte din el. Ia în calcul toate detaliile: calitatea materialului, prețul efectuării lucrărilor, timpul de instalare, compatibilitatea între culori și rentabilitatea. Bugetul influențează mult calitatea materialului. Cel mai bun lucru de făcut este să estimezi un buget din start, iar mai apoi să analizezi oferta pieții. 

 

 

2. Alegerea modelului de acoperiș

 

Știi deja care sunt cele mai populare materiale pentru acoperirea unei case în Moldova?

 

Acoperișuri din șindrilă bituminoasă este o alegere frecventă datorită prețului redus. Acesta protejează împotriva ploilor, vântului, a zăpezii și chiar a furtunilor cu grindină. Dar prețul mic vine cu câteva dezavantaje: garanția mică (5-7 ani), nu rezistă la foc, fiind inflamabil, ventilația incorectă, mai ales dacă reacoperi casa. Suprafața acestui material este un mediu propice pentru diferite microorganisme (mucegai, insecte, păsări) și se pătează rapid. 

 

Acoperișul din țiglă metalică este o alegere excelentă pentru reacoperirea casei. Se instalează rapid, fără o pregătire minuțioasă a structurilor acoperișului și alte lucrări suplimentare. Țigla metalică modulară are o mulțime de avantaje, precum eficiența energetică, rezistența la vânt și foc, dar și capacitatea portantă ridicată (adică tabla metalică se poate îndoia, dar nici de cum nu se sparge!). Construcția acoperișului din țiglă metalică asigură o ventilație eficientă. Foarte benefică pentru mansardă și casele rezidențiale, mai ales în perioada caldă a anului. În plus, acoperișurile metalice sunt ecologice, reciclabile și au o garanție de până la 30 de ani. Țigla metalică are garanție pentru compatibilitatea între culori și, practic, nu se deosebește de alte modele de acoperișuri la case mai costisitoare. 

 

Acoperișul din ceramică are un avantaj estetic. Și anume modul în care își menține frumusețea tradițională, în ciuda longevității (până la 100 de ani). Țigla ceramică este rezistentă la umiditate și reacții chimice diferite (poluare, excrementele păsărilor etc). Totuși, țigla ceramică este destul de pretențioasă. Un acoperiș din țiglă ceramică este masiv (40kg/ m2) în comparație cu țigla metalică (3-5 kg/ m2). De aceea nu se potrivește mereu pentru a reacoperi casa, deoarece greutatea poate afecta temelia și chiar straturile de acoperiș.

 

Un dezavantaj este și nivelul scăzut de etanșeitate. Dacă țigla metalică rezistă cu bine unui șoc mecanic (lovire), se îndoaie sau se zgârâie, atunci țigla ceramică crapă și chiar se poate sparge. Dacă țigla metalică se montează extrem de ușor, datorită construcției modulare, cât și detaliilor tehnice, atunci țigla ceramică este mult mai greu de montat. De asemenea, țigla ceramică este mai costisitoare, atât din cauza materialului în sine, cât și lucrările care însoțesc acoperirea casei - o structură de lemn mai solid, includerea unor stâlpi din beton și factorul uman. 

 

3. Timpul este esențial

 

Deobicei începi să te gândești la un nou acoperiș doar atunci când cel vechi deja începe să se scurgă. Din păcate, această abordare nu e chiar practică. De ce? În primul rând, schimbările în pripă nu permit analiza minuțioasă a celor mai semnificative detalii. În al doilea rând, ai putea să nu găsești materialului în stock. Deci, timpul este esențial în acest sens. 

 

Anume din acest motiv, compania Top Profil recomandă cu încredere alegerea celor mai simple și eficiente materiale de acoperire, care nu necesită o instalare anevoioasă. Conceptul unic al produsului Budmat - sisteme modulare pentru acoperiș gata de montat - economisește cea mai importantă resursă - timpul. Mai cu seamă când știi că livrarea de țiglă metalică Veneția este posibilă imediat după plasarea comenzii. 

 

4. Garanția 

 

Înainte de a reacoperi casa, analizează garanția pe care o oferă fiecare tip de acoperiș. Țigla metalică modulară de înaltă calitate are o durată de viață de până la 30 de ani. Și cel mai important - de-a lungul timpului, acoperișul nu-și pierde din caracteristicile tehnice. 

 

 

 

5. Alegerea companiei 

 

E greu să reacoperi casa cu ochii închiși. Ai nevoie de un partener de încredere care să te asiste în toate etapele de achiziție/montare. La Top Profil avem grijă ca lucrările de montare să meargă rapid, fără surprize. Poți fi sigur că nu te vei trezi cu alte cheltuieli în plus și surprize neplăcute. Îți recomandăm să rezervi acoperișul din timp. Plătești un avans de 30 % iar noi vom păstra țigla în depozitul nostru, până vei începe lucrările (până la 6 luni). Cantitatea rezervată, culoarea si prețul nu se schimbă. Totul e calculat pentru confortul tău. Dacă ești gata deja să montezi acoperișul, plasezi comanda și îți livrăm țigla în decurs de o oră gratuit, în toată Moldova. Iar după instalare primești certificatul de garanție Europeană.

 

Top Profil SRL este unicul distribuitor oficial de țiglă metalică Veneția în Moldova. De 9 ani le oferim clienților cele mai bune materiale pentru acoperișuri.

 

Sună chiar acum sau completează cererea online pentru a solicita o estimare gratuită a

proiectului.

Baftă!

Share pe Facebook Trimite pe OK Postează pe LinkedIn
Distribuie pe
Tu ce acoperiș îți dorești? Vrei să-ți pregătesc o estimare gratuită a proiectului?

Cu mândrie deservim rezidenții din orice colț al Moldovei

Vreau o estimare